Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 5 χρόνια
Περιγραφή:
Προερχόμενο από αμπέλια μεγαλύτερα των 150 ετών στον Πύργο και στο Μεγαλοχώρι, με τον τρύγο να διεξάγεται σε υπερώριμα σταφύλια. Ζυμώνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ωριμάζει για άλλους 12 μήνες σε αντίστοιχα βαρέλια στις οινολάσπες τους κι άλλους περίπου 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αντέχει για περισσότερα από 15 χρόνια στο κελάρι σας, ανταμοίβωντας την υπομονή σας. Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με αρώματα που ξεδιπλώνονται αργά, όπως κιτρικά, βανίλιας, εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων, τσακμακόπετρας και καπνού. Διαθέτει γεμάτο σώμα με δροσιστική οξύτητα. Τα αρώματα της μύτης ακολουθούν και στο στόμα. Συνδυάζεται με ψάρι στη σχάρα, θαλασσινά, κοτόπουλο.