Κωδικός: 01.10.0169
Παραγωγός: Charles Smith Wines
CHARLES SMITH VELVET DEVIL MERLOT 2016
23,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

5
Παραγωγός:
Charles Smith Wines
Χρώμα:
Ερυθρό
Τύπος:
Ξηρός
Χώρα:
Η.Π.Α.
Περιοχή:
Washington
Ποικιλία:
Merlot
Χρονιά:
2016
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 2-3 χρόνια
Αλκοόλ:
13.5%
Περιγραφή:
Ευχάριστο και τυπικό Merlot από τον Charles Smith και την πολιτεία Washington. Μέτριο προς βαθύ ρουμπινί χρώμα. Εκφραστικό στη μύτη με κεράσι, δαμάσκηνο, γλυκά μπαχαρικά και βοτανικές νότες. Μέτριο σώμα με πολύ μαλακές τανίνες, μέτρια οξύτητα και μέτριας διάρκειας επίγευση. Συνδυάζεται με πλατό αλλαντικών/τυριών, πιάτα με χοιρινό κρέας, μπιφτέκια και ψητά μοσχαρίσια κρέατα.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Charles Smith Wines

Το οινοποιείο Charles Smith Wines, που βρίσκεται στην περιοχή Walla Walla της πολιτείας Washington, ιδρύθηκε το 2006 με στόχο να παράγει κρασιά που είναι φτιαγμένα για άμεση κατανάλωση αλλά ταυτόχρονα παραμένουν τυπικά τόσο ως προς την ποικιλία όσο και ως προς την προέλευσή τους. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η γεμάτη γεύση, η ισορροπία και ο ηδονιστικός χαρακτήρας. Το 2008 το οινοποιείο αναγνωρίστηκε από το περιοδικό Wine & Spirits ως ένα από τα κορυφαία οινοποιεία των τελευταίων 10ετών, ενώ ο ίδιος ο Charles Smith, αν και αυτοδίδακτος οινοποιός, έχει λάβει τον τίτλο του οινοποιού της χρονιάς το 2009 από το περιοδικό Food & Wine, το 2010 από το Seattle Magazine και το 2014 από το Wine Enthusiast. Τον Οκτώβρη του 2016 ο παγκόσμιος κολοσσός Constellation Brands εξαγόρασε τις 5 βασικές ετικέτες του (Kung Fu Girl Riesling, Eve Chardonnay, Velvet Devil Merlot, Boom Boom Syrah και Chateau Smith Cabernet Sauvignon) καταβάλλοντας τίμημα 120 εκατομμυρίων δολαρίων.