Κωδικός: 01.03.1571
Παραγωγός: Chateau Haut Brion
CHATEAU HAUT BRION WHITE 2013
1.450,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

290
Παραγωγός:
Chateau Haut Brion
Χρώμα:
Λευκό
Χώρα:
Γαλλία
Περιοχή:
Bordeaux
Υποπεριοχή:
Pessac-Leognan
Ονομασία Προέλευσης:
Pessac-Leognan
Ποικιλία:
Sauvignon Blanc, Semillon
Χρονιά:
2013
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Βαθιάς παλαίωσης
Περιγραφή:
Ένα από τα πιο δυσεύρετα, φίνα και ακριβά λευκά κρασιά στον πλανήτη. Κομψότητα, βάθος και πολύπλοκος χαρακτήρας είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το οινικό κομψοτέχνημα, που η κατανάλωσή του συνιστά οινική εμπειρία ζωής. Απολαύστε το μετά από τουλάχιστον μία πενταετία όπου θα έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του, πλάι σε πιάτα υψηλής μαγειρικής, αλλά γευστικής έντασης τέτοιας ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί το μεγαλείο του.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Chateau Haut Brion

Ένα από τα ιστορικότερα chateaux του Μπορντώ, με φήμη και αναγνωρισιμότητα σε ολόκληρο (κυριολεκτικά) τον πλανήτη. Σύμφωνα με την κατάταξη (classification) του 1855 ανήκει στην "αφρόκρεμα" των κρασιών του Μπορντώ και του κόσμου (Premier Grand Cru Classe). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι είναι το μόνο από την συγκεκριμένη "ελίτ" με προέλευση από την περιοχή της Graves. Διαθέτει ιδιόκτητη βαρελοποιία και παράγει 3 κύριες ετικέτες - δύο ερυθρές και μία λευκή. Ανήκει, από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, στην οικογένεια Dillon. Τα κρασιά του συγκαταλέγονται στα πλέον περιζήτητα του κόσμου.