Περιγραφή:
Το Derrumbes San Luis Potosi είναι ένα παράδειγμα ενός πολύ ιδιαίτερου στυλ mezcal που κατασκευάζεται σε μεγάλο υψόμετρο, στην πολιτεία San Luis Potosí. Αυτό το mezcal παρασκευάζεται από την άγρια αγαύη Salmiana της περιοχής, δίνοντάς του μια μοναδική, ζωντανή γεύση.
Καλλιεργημένο σε ασβεστολιθικά εδάφη, αυτό το mezcal αναδεικνύει υπέροχα τα χαρακτηριστικά του terroir. Παράγεται σε μια παλιά παραδοσιακή χασιέντα, οι υπέργειοι φούρνοι γνωστοί ως hornos χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα της αγαύης.
Μόλις ψηθεί, η αγαύη συνθλίβεται από έναν ταχόνα, ζυμώνεται φυσικά με άγρια μαγιά, αποστάζεται δύο φορές σε μικρά χάλκινα δοχεία και εμφιαλώνεται.