Κωδικός: 01.01.7246
Παραγωγός: Οινοτρόπαι (Κτήμα)
ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΟΠΑΙ RODITIS 2021
7,70€ 6,93€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

1
Παραγωγός:
Οινοτρόπαι (Κτήμα)
Χρώμα:
Λευκό
Τύπος:
Ξηρός
Χώρα:
Ελλάδα
Περιοχή:
Μεσσηνία
Ποικιλία:
Ροδίτης
Χρονιά:
2021
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 1-2 χρόνια
Περιγραφή:
Μια ποικιλία με ρίζες στην αρχαιότητα εγκαινιάζει τη νέα σειρά του Κτήματος, δίνοντας αυτή τη φορά έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου.
Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος, ένας μονοποικιλιακός Ροδίτης που παρουσιάζει σε ένα όμορφο μπουκέτο αρωμάτων όλο το μεσσηνιακό μικροκλίμα.
Στη μύτη κομψό, με κυρίαρχα αρώματα λεμονιού και αχλαδιού ενώ νότες βοτανικότητας συμπληρώνουν το αρωματικό του προφίλ. Το στόμα είναι μέτριου όγκου με οξύτητα που χαρίζει ζωντάνια και δροσιά. Η αίσθηση μεταλλικότητας το καθιστά ιδανικό σύντροφο για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Οινοτρόπαι (Κτήμα)

Το Κτήμα που πήρε το όνομά του από τις εγγονές του Διονύσου Οινότροπες, βρίσκεται στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας και αποτελείται από το οινοποιείο που κατασκευάστηκε το 2010 και 65 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, ορισμένοι από τους οποίους είναι ηλικίας άνω των 40 ετών! Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 4 ετικέτες με το όνομα ΡΟΕΣ: ένα λευκό από Chardonnay, ένα ροζέ από Merlot και δύο ερυθρά από Tempranillo και Carignan. Στα επόμενα χρόνια, η γκάμα αναμένεται να εμπλουτιστεί με κρασιά από τις Ελληνικές ποικιλίες Ροδίτης Αλεπού και Μαυροτράγανο.