Κόκκινο ρουμπινί χρώμα με αρώματα από μαύρο κεράσι στην μύτη, βελούδινες νότες δαμάσκηνου και φινετσάτες νύξεις βιολέτας. Στο στόμα συμπυκνωμένες στρώσεις κόκκινων φρούτων και άγρια βατόμουρα. Γεμάτο σώμα, καλά ενσωματωμένες τανίνες, μακρά επίγευση. Συνδυάζεται όμορφα με κόκκινο κρέας στη σχάρα, πάπια ψητή, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, μανιτάρια και πικάντικα τυριά.
Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Elio Altare
Η οικογένεια Altare αγόρασε το κτήμα στην La Morra το 1948 το οποίο ήταν 5 εκτάρια με Nebbiolo, Barbera, Dolcetto αλλά κυρίως με οπωροφόρα δέντρα που είχαν μεγαλύτερο εμπορικό κέρδος εκείνη την εποχή. Ο Elio aποφάσιζει να μάθει για την οινοποίηση ταξιδεύοντας στις φημισμένες χώρες παραγωγής κρασιού. Έτσι η “αποκάληψη” του ήρθε στο πρώτο του ταξίδι το 1976 στην Βουργουνδία και όταν επέστρεψε ήξερε οτί έπρεπε να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Με ένα αλυσοπρίονο (κυριολεκτούμε) έκοψε τα καρποφόρα δέντρα και τις μεγάλες παλιές ξύλινες δεξαμενές σε καυσόξυλα, για να κάνει χώρο για το πρώτο του καινούργιο barrique. Οι αποφάσεις αυτές, η συνεχής προσπάθεια και συνέπεια είναι που σήμερα κάνουν τα κρασιά του ιδιαίτερα σε χαρακτήρα, περιζήτητα και δυσεύρετα κατά την αναζήτηση τους.