Κωδικός: 01.03.2500
Παραγωγός: Louis Jadot
LOUIS JADOT CORTON - CHARLEMAGNE 2016
283,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

57
Παραγωγός:
Louis Jadot
Χρώμα:
Λευκό
Τύπος:
Ξηρός
Χώρα:
Γαλλία
Περιοχή:
Burgundy
Υποπεριοχή:
Cote de Beaune
Ονομασία Προέλευσης:
Corton-Charlemagne Grand Cru
Classification:
Grand Cru
Ποικιλία:
Chardonnay
Χρονιά:
2016
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Βαθιάς παλαίωσης
Βιολογικής Καλλιέργειας:
Ναι
Περιγραφή:
Σπουδαία λευκή Βουργουνδία από τον θρυλικό Grand Cru αμπελώνα Corton-Charlemagneκαι από τη σπουδαία χρονιά του 2015. Οινοποίηση σε δρύινα βαρέλια και ωρίμανση για 18 μήνες πριν την εμφιάλωση. Πολύπλοκο κρασί με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, εσπεριδοειδών, λευκού πιπεριού, κανέλας, ανθέων και αμυγδαλωτών (marzipan), με μεγάλη ένταση αλλά και κομψότητα και επίμονη επίγευση. Ταιριάζει με πιάτα της υψηλής κουζίνας με βάση το ψάρι, τα οστρακόδερμα, τα πουλερικά και τα λευκά κρέατα με κρεμώδεις σάλτσες. Παλαιώνει για 15 έως 20 χρόνια.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Louis Jadot

Με επίκεντρο την Cote D' Or στην καρδιά της Βουργουνδίας, το κτήμα που ιδρύθηκε το 1859, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες premier και grand cru αμπελώνων της περιοχής, με ένα σταθερά υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά και τυπικότητας στον χαρακτήρα της κάθε υπό περιοχής που είναι σπάνιο για παραγωγούς αυτού του μεγέθους. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη Βουργουνδία, οινοποιείου που παράγει εξαιρετικά κρασιά από το Beaujolais στο Νοτιότερο άκρο της, έως το Chablis στο βορειότερο. Η πλέον αναγνωρίσιμη ίσως Βουργουνδιανή ετικέτα με το κεφάλι του Βάκχου, αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας σε όλα τα επίπεδα τιμών.