Κωδικός: 01.01.7414
ΜΠΟΣΙΝΑΚΗ "ΔΡΕΖΙΝΑ" 2020
20,80€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

4
Παραγωγός:
Μποσινάκη (Οινοποιία)
Χρώμα:
Λευκό
Τύπος:
Ξηρός
Χώρα:
Ελλάδα
Περιοχή:
Μαντινεία
Ποικιλία:
Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο
Χρονιά:
2020
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 3-5 χρόνια
Αλκοόλ:
13.0%
Περιγραφή:
Δρεζίνα είναι το όχημα που θέλει προσπάθεια από δύο ανθρώπους για να κινηθεί.
Στην περίπτωση της Δρεζίνας του οινοποιείο Μποσινάκη είναι η προσπάθεια δύο οινοποιών, του Σωτήρη Μποσινάκη και του Νίκου Χατζάκη. Δυο άνθρωποι που έχουν την ίδια προσέγγιση και φιλοσοφία σχετικά με το κρασί.
60% Μοσχοφίλερο και 40% Ασύρτικο, συλλεγμένα σε διαφορετικούς τρύγους, ο ένας Αύγουστο, ο άλλος Οκτώβριο.
Έχει υποστεί ανάδευση με τις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες. Έπειτα εμφιαλώθηκε και έμεινε ένα χρόνο στην φιάλη. Η εσοδεία 2020 κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022 σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Μποσινάκη (Οινοποιία)

Η Οινοποιία Μποσινάκη από το 1992 που λειτουργεί το οινοποιείο, στην καρδιά της Μαντινείας, έβαλε τον πήχη ψηλά. Τα αδέρφια Σωτήρης και Κατερίνα αποφασίζουν να ταράξουν τα νερά στην αγορά της Μαντινείας και από το 2009 μας χαρίζουν μια συγκλονιστική και διαφορετική εκδοχή του Μοσχοφίλερου. Για εμάς όλα ξεκινήσαν όταν δοκιμάσαμε παλιές χρονιές της Μαντινείας. Βρείτε την Μαντινεία τους κάπου, σε προηγούμενες σοδειές και θα καταλάβετε. Οι γκρίζες προς χαλκόχρωμες ανταύγειες που συναντάτε είναι πια χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς τους. Με προσήλωση στο Μοσχοφίλερο μας χαρίζουν και την δεύτερη ετικέτα τους, Ιέρεια. Ένα ανοιχτό ροζέ κρασί που ξεφεύγει από τον αρωματικό χαρακτήρα του σταφυλιού δίνοντας του μια πιο earthy διάσταση, με μαλακές τανίνες και εμφανώς πιο γεμάτο στόμα. Το motto τους: Οι(ν)ογενειακή υπόθεση!