Κωδικός: 01.01.4812
Παραγωγός: Σιγάλα (Κτήμα)
ΣΙΓΑΛΑΣ VINSANTO 500ml 2013
46,60€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

9
Παραγωγός:
Σιγάλα (Κτήμα)
Χρώμα:
Λευκό
Τύπος:
Επιδόρπιος
Χώρα:
Ελλάδα
Περιοχή:
Σαντορίνη
Ονομασία Προέλευσης:
ΠΟΠ Σαντορίνη
Ποικιλία:
Ασύρτικο, Αηδάνι
Χρονιά:
2013
Φιάλη:
500ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 5-10 χρόνια
Βιολογικής Καλλιέργειας:
Ναι
Περιγραφή:
Το Vinsanto είναι αναμφίβολα η κατηγορία Ελληνικού κρασιού που συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες από τους διεθνώς καταξιωμένους οινοκριτικούς. Από σταφύλια λιαστά 10-12 ημερών, η παλαίωση του γίνεται σε παλιά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες το λιγότερο. Χρώμα κεχριμπαρί προς χάλκινο. Πολύπλοκη μύτη με αποξηραμένα φρούτα, ορυκτότητα και νότες ασετόν. Μεστή γεύση με έντονη γλυκύτητα που εξισορροπείται από κοφτερή οξύτητα. Πολύ μακρά επίγευση. Πίνεται σκέτο σαν επιδόρπιο, με γλυκά αλλά και με έντονα αλμυρά τυριά όπως Roquefort, BlueStiltonκαι Gorgongiola.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Σιγάλα (Κτήμα)

Όνομα – και Κτήμα – ταυτισμένα με το Ασύρτικο και γενικά το κρασί και τον αμπελώνα της Σαντορίνης. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Πάρις Σιγάλας δημιουργεί κρασιά που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εντυπωσιάζουν τους απλούς οινόφιλους, καθώς και τους πιο αυστηρούς οινο-κριτικούς του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, χάρη στις ευρύτατες εξαγωγές του οινοποιείου αλλά και στις πλείστες διεθνείς διακρίσεις που έχουν αποσπάσει, τα κρασιά του Κτήματος Σιγάλα εκπροσωπούν το κρασί της Σαντορίνης – και γενικότερα της Ελλάδας – στις σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού.