Το Negroni, το κλασικό ιταλικό cocktail, όχι μόνο έχει αντέξει στο χρόνο, αλλά έχει εξελιχθεί με την πάροδό του, εισβάλλοντας σε ακόμα περισσότερες cocktail lists, βρίσκοντας νέους λάτρεις του και αποκτώντας πολλαπλές παραλλαγές του, με την προσθήκη νέων ευφάνταστων υλικών.
Όταν κάτι είναι τόσο αγαπητό, θέλουμε να το απολαμβάνουμε συνεχώς, σκέτο ή- ακόμα καλύτερα- συνοδεία φαγητού. Το ευχάριστο είναι ότι το Negroni συνδυάζει γεύσεις που το καθιστούν εύκολο στο ταίριασμα με πολλά πιάτα. Πικρό από το λικέρ, γλυκό από το βερμούτ, βοτανικό από το τζιν- ένα ευέλικτο cocktail πλάι σε πολλά γευστικά πιάτα.
Η παρμεζάνα, το πεκορίνο και το μπλε τυρί έχουν την ένταση που χρειάζεται το στιβαρό προφίλ του Negroni, ενώ το σαλάμι και το chorizo συνδυάζουν άψογα την αλμυρή και πικάντικη γεύση τους με τον γλυκόπικρο χαρακτήρα του cocktail.
Τα λεπτά αρώματα αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα του cocktail και η φρεσκάδα προσθέτουν ανάλαφρο χαρακτήρα στο ταίριασμα.
Ο τρόπος γαρνιρίσματος του Negroni με μια φλούδα πορτοκάλι, μας υποδεικνύει ένα πολύ ταιριαστό συνδυασμό με οτιδήποτε εμπεριέχει εσπεριδοειδή. Ένα κοτόπουλο λεμονάτο ή μια σαλάτα με σάλτσα πορτοκαλιού θα αναδείξει τους βοτανικούς και πικρούς τόνους του cocktail.
Μια πλούσια, premium μαύρη σοκολάτα θα ισορροπήσει την πικράδα του cocktail και θα προσθέσει ένταση στο δροσιστικό του χαρακτήρα. Μια έξτρα πινελιά από ξηρούς καρπούς ή φρούτα θα προσθέσει υφή και πολυπλοκότητα.
Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε τον δικό σας ιδανικό συνδυασμό με φαγητό, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες pairing και λαμβάνοντας υπόψιν το αρωματικό προφίλ του Negroni.
Enjoy!