Christmas Dishes & Wine Pairing

Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2025

Οι Γιορτινοί Συνδυασμοί που Απογειώνουν το Τραπέζι!

Οι γιορτές έχουν τη δική τους μαγεία και λίγα πράγματα την αποτυπώνουν καλύτερα από ένα τραπέζι γεμάτο αρώματα, ζεστές γεύσεις και ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί που τα δένει όλα αρμονικά.

Φέτος, σας προτείνουμε τρεις συνδυασμούς που απογειώνουν τα χριστουγεννιάτικα πιάτα και δίνουν στο τραπέζι σας μια γαστρονομική πινελιά υψηλού επιπέδου.

 

Ανάψτε τον φούρνο, ανοίξτε το μπουκάλι… και αφήστε τη μαγεία να δουλέψει.

 

Γαλοπούλα ψητή & Henri d’Autignac Chardonnay

Η κλασική γιορτινή γαλοπούλα ζητάει ένα κρασί με χαρακτήρα αλλά και λεπτότητα.

Το Henri d’Autignac Chardonnay προσφέρει:

· κρεμώδη υφή

· νότες βανίλιας και ώριμων φρούτων

· ζωηρή οξύτητα

Το αποτέλεσμα; Μια φρεσκάδα που ισορροπεί άψογα τη λιπαρότητα της γαλοπούλας και δημιουργεί έναν εκλεπτυσμένο, αρμονικό συνδυασμό.

 

Ribeye steak & Crudo Nero d’Avola Cabernet Sauvignon

Για όσους αγαπούν πιο δυνατές, χειμωνιάτικες γεύσεις, το ribeye είναι μονόδρομος.

Το Crudo Nero d’Avola Cabernet Sauvignon δένει άψογα με τη ζουμερή ένταση του κρέατος χάρη στο:

· γεμάτο σώμα

· ώριμες τανίνες

· πικάντικο χαρακτήρα

Η λιπαρότητα και η umami γεύση του ribeye βρίσκουν τον ιδανικό συνοδοιπόρο σε αυτό το blend, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που «μιλάει» από μόνος του.

 

Χοιρινό ρολό & Mega Zin Zinfandel

Το χοιρινό ρολό, με τις γλυκές και ζεστές του γεύσεις, χρειάζεται ένα κρασί που να τα αγκαλιάζει χωρίς να τα καλύπτει.

Το Mega Zin Zinfandel φέρνει στο τραπέζι:

· γλυκά μπαχαρικά

· ώριμο κόκκινο φρούτο

· υψηλό αλκοόλ που «ζεσταίνει» τη γεύση

Η ένταση και η πληθωρικότητά του ταιριάζουν άψογα με το ψημένο χοιρινό, τη γέμιση και τις σάλτσες, προσφέροντας μια πλούσια και απολαυστική επίγευση.

 

Ποιο pairing θα δοκιμάζατε πρώτο;

Κάθε συνδυασμός μπορεί να φωτίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας με γεύση και κομψότητα. Διαλέξτε τον αγαπημένο σας ή αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν και δοκιμάστε τα όλα.

Επιστροφή