ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ *      ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ      ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.500 ΕΤΙΚΕΤΕΣ 

Γνωρίστε την Κάναβα Χρυσού του Τσέλεπου!

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020

Ο Γιάννης Τσέλεπος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς, με κύρια χαρακτηριστικά την προσήλωση στην υψηλή ποιότητα, τη σταθερότητα από χρονιά σε χρονιά και την πίστη στην έκφραση του χαρακτήρα κάθε τόπου  όπου δραστηριοποιείται. Ξεκίνησε να παράγει κρασιά στην Τεγέα της Αρκαδίας και στην γκάμα των προϊόντων του υπάρχουν μεταξύ άλλων, κρασιά από τις ζώνες ΠΟΠ της Μαντινείας και της Νεμέας.

Το 2013, σε συνεργασία με την οικογένεια Χρυσού ξεκινάει την παραγωγή κρασιού στη Σαντορίνη με σταφύλια από τον ιδιόκτητο αμπελώνα 120 στρεμμάτων της οικογένειας, στον Πύργο, το Μεγαλοχώρι και το Εμπορείο. Η οινοποίηση γίνεται στην ανακαινισμένη παλιά κάβα της οικογένειας και η πρώτη Σαντορίνη που κυκλοφορεί στην αγορά, είναι του 2014. Από τη σοδιά του 2016, προστίθεται μία περιορισμένης παραγωγής premium ετικέτα με το όνομα Λαούδια από σταφύλια από ένα συγκεκριμένο αμπέλι με υπεραιωνόβια κλήματα που ζυμώνουν σε αμφορείς. Η συνολική παραγωγή για τις δύο ετικέτες, ανέρχεται σε 35.000 φιάλες από τις οποίες το 90% εξάγεται στην Αμερική και στον Καναδά.

Ακολουθεί μία σύντομη παρουσίαση των δύο αυτών ετικετών.

 

ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2018

Αυθεντικός και πλούσιος χαρακτήρας, αντιπροσωπευτικός της ποικιλίας και του τόπου παραγωγής. Χρώμα λαμπερό, αχυρόξανθο με αρώματα εσπεριδοειδών, ιωδίου και ορυκτότητας που περιμένει υπομονητικά να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της με το πέρασμα του χρόνου.  Πλούσιο και καλά δομημένο στόμα με ζωντάνια χάρη στην οξύτητα και επίμονης διάρκειας επίγευση.

 

ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΣΕΛΕΠΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ SINGLE VINEYARD ΛΑΟΥΔΙΑ 2017

Περιορισμένης παραγωγής premium Σαντορίνη από Ασύρτικο που προέρχεται από ένα μοναδικό αμπελοτόπι με υπεραιωνόβια κλήματα διευθετημένα σε πεζούλες στον Πύργο της Σαντορίνης. Η ζύμωση γίνεται σε αμφορείς, όπου το κρασί αφήνεται να ωριμάσει για 8 μήνες και κυκλοφορεί μετά από δεκάμηνη παραμονή στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και συμπυκνωμένο κρασί, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Χρώμα ανοιχτό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκη μύτη με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, μελιού, τζίντζερ και ορυκτές νότες τσακμακόπετρας. Πλούσιο σώμα με εξισορροπητική οξύτητα και επίμονη επίγευση.

Επιστροφή