Τώρα με τη ζέστη, τι θα λέγατε για ένα cocktail που θα μας δροσίσει… «μέσα-έξω»;
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια «διαφορετική» προσέγγιση στην κλασική Margarita, που ονομάζεται «Cucumber Jalapeno Margarita».
Για ένα μικρό καραφάκι, θα χρειαστείτε:
½ ποτήρι χυμό lime
½ ποτήρι λευκή τεκίλα (http://www.kylix.gr/el/olmeca-altos-plata)
¼ ποτήρι Grand Marnier (http://www.kylix.gr/el/grand-marnier-rouge)
¼ ποτήρι απλό σιρόπι
4 λεπτές φέτες αγγούρι
1 καυτερή πιπεριά jalapeno ή chili
Πάγο
Αλάτι
Παρασκευή:
Προσθέτουμε τα υλικά (εκτός του πάγου και του αλατιού) στην καράφα και αναμιγνύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για να κρυώσει, τουλάχιστον μια ώρα (όσο περισσότερο μείνει, τόσο περισσότερο θα εκχυλιστούν οι γεύσεις από το αγγούρι και την πιπεριά στη Margarita). Σερβίρουμε σε ποτήρι lowball, με μπόλικο πάγο και αλάτι στο χείλος του ποτηριού (αν επιθυμούμε).
Καλή σας απόλαυση!