ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΤΡΥΓΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ!

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020

34% μεγαλύτερη από πέρυσι είναι η παραγωγή σταφυλιών στη Νέα Ζηλανδία φέτος. Ο τρύγος για την εσοδεία 2016, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, απέδωσε 436,000 τόνους σταφύλι, μετά από μια πραγματικά εξαιρετική χρονιά.

«Ο φετινός τρύγος ήταν το επιστέγασμα μιας καλής και υγιούς χρονιάς», τόνισαν πηγές της ένωσης των αμπελουργών της χώρας. «Η αυξημένη παραγωγή θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους αμπελουργούς, τους οινοποιούς αλλά και για την αγορά γενικότερα, ειδικά μετά την δύσκολη περσινή χρονιά, κατά την οποία απειλήθηκε έλλειψη στο Νέο-Ζηλανδέζικο Sauvignon Blanc παγκοσμίως. Παράλληλα, θα μας φέρει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου μας, που είναι η επίτευξη εξαγωγών κρασιού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2020».

Τα κρασιά της Νέας Ζηλανδίας, με αιχμή του δόρατος τα λευκά από Sauvignon Blanc, αλλά και από Riesling, καθώς και τα ερυθρά από Pinot Noir, είναι σταθερά δημοφιλή στην Ελληνική αγορά εδώ και χρόνια. Ανακαλύψτε σήμερα κιόλας την μεγάλη γκάμα από εκλεκτές ετικέτες του Νέο-Ζηλανδέζικου αμπελώνα που διαθέτει ο κατάλογος του kylix.gr, κάνοντας ένα κλικ εδώ:

 http://www.kylix.gr/el/wines?specs=999#/specFilters=11!#-!205&pageSize=27&viewMode=grid&orderBy=0&pageNumber=1

Επιστροφή