Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 5 χρόνια
Περιγραφή:
Ξινόμαυρο της ζώνης του Αμυνταίου. Οινοποιείται με υπομονή μιας και παραμένει για 8 μήνες στις οινολάσπες, 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και τουλάχιστον 14 μήνες στη φιάλης πριν την κυκλοφορία του. Το αποτέλεσμα δικαιώνει μ' ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα. Σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα λουλουδιών και καρυκευμάτων (βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο), με τόνους ώριμου βατόμουρου, λιαστής ντομάτας και αποξηραμένου σύκου. Γεμάτο στόμα, με άρωμα βανίλιας, πλούσια δομή, ισορροπημένη οξύτητα και νότες καλοδουλεμένου βαρελιού, στην επίγευση έντονο άρωμα κυδωνιών. Συνδυάζεται αρμονικά με ζουμερά ψητά κρέατα, χωριάτικα λουκάνικα, κόκκινες ψητές πιπεριές, λαγό στιφάδο, κρέατα κοκκινιστά, χωριάτικες πίττες και πικάντικα σκληρά τυριά.