Κωδικός: 02.02.0027
Παραγωγός: Cocchi
AMERICANO ROSA COCCHI
23,90€
5
Παραγωγός:
Cocchi
Είδος:
Vermouth
Τύπος:
Aperitif
Χώρα:
Ιταλία
Περιοχή:
Cocconato
Φιάλη:
750ml
Αλκοόλ:
16.5%
Περιγραφή:
Το COCCHI AMERICANO ROSA APERIVO είναι ένα αρωματισμένο κρασί που δημιουργήθηκε από τον Giulio Cocchi και έκτοτε παράγεται χωρίς διακοπή σύμφωνα με την αρχική συνταγή.
Το όνομα “Americano” είναι και από το αλκοόλ που το κάνει πικρό (“amaricato”) σε συνδυασμό με τα βότανα και τα μπαχαρικά, αλλά και την Αμερικάνικη συνήθεια να πίνουν vermouth με πάγο και σόδα.
Στο Asti το Cocchi Americano είναι γνωστό ως aperitif par excellence – a real piece of history of our town. Ο κόκορας είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης και προσωποποιεί την ιδιότητα του aperitif ότι “ξυπνάει την όρεξη”
H βάση είναι ένα μείγμα δύο κόκκινων αρωματικών ποικιλιών που είναι διάσημες Braccheto και Malvasia. Αυτά αναμειγνύονται με βότανα, λουλούδια, μπαχαρικά και κυρίως ροδοπέταλα, εκχυλίσματα γεντιανής, bitter πορτοκάλι και τζίντζερ.
Απολαύστε το με σόδα ή τόνικ και μια φέτα γκρέιπ φρουτ αλλά και σε cocktail όπως Garibaldi, Negroni και Sbaliato.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Cocchi

Ιστορικός Ιταλικός οίκος παραγωγής Βερμούτ, ενισχυμένου και αφρώδους οίνου. Έχει δημιουργήσει το δικό του "trend" στην Ιταλική συνήθεια του "aperitivo" και είναι γνωστός για αυτό σε όλο τον κόσμο. Από την δεκαετία του '70 ανήκει στην οικογένεια Bava, γεγονός-σταθμός που έδωσε στον οίκο μία νέα, πιο σύγχρονη και κοσμοπολίτικη εικόνα και διάσταση. Σήμερα τα προϊόντα του οίκου Cocchi δεν λείπουν από κανένα ενημερωμένο cocktail bar.