Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 3-5 χρόνια
Περιγραφή:
Το Cuvee Monsignori είναι το όραμα του Αργυρού για το τί μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το Ασύρτικο της Σαντορίνης. Υπερβολικά παλιοί αμπελώνες, τουλάχιστον διακοσίων ετών, δίνουν πολύ μικρές αποδόσεις. Αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμαση για 10 μήνες στις οινολάσπες του. Ένα κρασί που εκφράζει το terroir της Σαντορίνης και που χρειάζεται περίπου 4 χρόνια στη φιάλη για να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία στο κελάρι. Συνδυάζεται με όστρακα, ψάρια στη σχάρα ή τηγανητά, θαλασσινά στα κάρβουνα, όσπρια με λευκές σάλτσες, μελιτζάνες, λευκά κρέατα με λεμονάτες σάλτσες.