Κωδικός: 01.03.1878
Παραγωγός: Veuve Clicquot
CHAMPAGNE VEUVE CLICQUOT RICH ROSE
66,80€
13
Παραγωγός:
Veuve Clicquot
Χρώμα:
Ροζέ
Τύπος:
Αφρώδης
Χώρα:
Γαλλία
Περιοχή:
Champagne
Ονομασία Προέλευσης:
Champagne Sec
Ποικιλία:
Champagne Blend
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 2-3 χρόνια
Αλκοόλ:
12.0%
Περιγραφή:
Παραδοσιακά στη περιοχή της Καμπανίας, οι οίνοι που αναμιγνύονταν ώστε να έχουν περισσότερη γλυκύτητα, συνήθως περιγράφονταν ως ‘rich’- πλούσιοι. Προωθώντας αυτή τη παράδοση, ο Οίκος παρουσίασε το 2016 τη Veuve Clicquot Rich Rose, μια νέα, παιχνιδιάρικη εμπειρία σαμπάνιας, ειδικά σχεδιασμένη για μίξεις. Ο Οίκος σας προσκαλεί να εξατομικεύσετε την απόλαυσή της σαμπάνιας και να απολαύσετε ακόμα περισσότερη φρεσκάδα από τους οίνους της.
Ο Cellar Master της Veuve Clicquot έχει δηλώσει πως «η ζάχαρη στη σαμπάνια είναι όπως τα μπαχαρικά σε μια συνταγή: όταν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αναδείξει αρώματα και να παίξει με τις γεύσεις». Η μοναδικότητα της Veuve Clicquot Rich έγκειται στη προσεκτικά σχεδιασμένη γι’ αυτή τη σαμπάνια δοσολογία, στα 60g/l.
Η μεγαλύτερη περιεκτικότητά της σε ποικιλία Pinot Noir (45%) της δίνει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό κρασιού ποικιλίας Meunier (40%) τονίζει τις φρέσκες, φρουτώδης και απολαυστικές νότες της. Στο στόμα, εσπεριδοειδή και ανθικές νότες συνδυάζονται άψογα με μια δυναμική φρεσκάδα και με μια κρεμώδης επίγευση.
Η ομάδα της Veuve Clicquot έχει επιλέξει προσεκτικά τα υλικά με τα οποία μπορείτε να τη συνδυάσετε και που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του οίνου: ανανά, μοσχολέμονο, τζίντζερ- όλα συνδυασμένα σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο για την ιδανική φρεσκάδα και ισορροπία.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Veuve Clicquot

Ένα από τα παλιότερα και ιστορικότερα σπίτια της Καμπανίας, και ταυτόχρονα μία από τις πλέον εμβληματικές μάρκες Σαμπάνιας στον κόσμο. Από την ίδρυσή του το 1772 και την εποχή της «χήρας» Clicquot που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διαδικασία της παραδοσιακής οινοποίησης της Σαμπάνιας, έχουν περάσει αιώνες. Σήμερα η Veuve Clicquot δεν λείπει από τις μεγαλύτερες συλλογές, τα καλύτερα τραπέζια, τις πιο ενημερωμένες λίστες και τις πιο «in» εκδηλώσεις.