Κωδικός: 01.03.2908
Παραγωγός: Chateau Margaux
CHATEAU MARGAUX1er Grand Cru Classe 2016
1.040,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

208
Παραγωγός:
Chateau Margaux
Χρώμα:
Ερυθρό
Τύπος:
Ξηρός
Χώρα:
Γαλλία
Περιοχή:
Bordeaux
Υποπεριοχή:
Margaux
Ονομασία Προέλευσης:
Margaux
Classification:
1er Grand Cru Classe
Ποικιλία:
Grecanico
Χρονιά:
2016
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Βαθιάς παλαίωσης
Αλκοόλ:
13.5%
Περιγραφή:
Για τα μυθικά οινοποιεία οι μεγάλες χρονιές αποτελούν, μετά την προφανή εμπορική επιτυχία, αφορμή για εντονότερη δουλειά έτσι ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν αυτό το εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα. Έτσι για το 2016 οι οινολόγοι και οι αμπελουργοί δεν χρειάστηκαν να παιδευτούν πολύ διότι οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης χρονιάς από αυτή του 2015 με ένα τεράστιο κρασί.
Η μύτη είναι ιδιαίτερα ντελικάτη, πολύπλοκη και πυκνή. Στο στόμα, το κρασί έχει απίστευτο όγκο, απαλότητα και μήκος. Το Château Margaux 2016 είναι ένα εξαιρετικό κρασί, αποτέλεσμα του συνδυασμού εκπληκτικών καιρικών συνθηκών, της γνώσης του terroir και της προσεχτικής διαλογής (μόνο το 28% της συγκομιδής επιλέγεται για το grand vin).

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Chateau Margaux

Ιστορικό chateau στην περιοχή του Margaux, με ρίζες που ανάγονται στον 12ο αιώνα. Σύμφωνα με την κατάταξη (classification) του 1855 ανήκει στην "αφρόκρεμα" των κρασιών του Μπορντώ και του κόσμου (Premier Grand Cru Classe). Από τη δεκαετία του 70 ανήκει στην οικογένεια Μεντζελοπούλου, η οποία έχει "απογειώσει" τη φήμη και την εικόνα του σε κάθε άκρη του πλανήτη. Τα κρασιά του (2 ερυθρές και 1 λευκή ετικέτα) θεωρούνται συλλεκτικά. Εδώ και κάποια χρόνια έχει αρχίσει και επεκτείνεται στις αγορές της Ασίας, μέσω του γραφείου που έχει ιδρύσει στην Κίνα.