Κωδικός: 02.01.0786
Παραγωγός: Cragganmore
CRAGGANMORE 12 Year Old
47,60€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

10
Παραγωγός:
Cragganmore
Τύπος:
Malt Whisky
Υποτύπος:
Single Malt
Χώρα:
Σκωτία
Περιοχή:
Speyside
Ηλικία:
12 YO
Φιάλη:
70cl
Αλκοόλ:
40.0%
Περιγραφή:
Το Cragganmore είναι ένα μικρο αποστακτήριο στα Highlands της Σκωτίας, τη μεγαλύτερη και διασημότερη περιοχή παραγωγής ουίσκι, και σημαίνει «μεγάλος βράχος» στα γαελικά. Το αποστακτήριο Cragganmore ιδρύθηκε το 1869 από τον John Smith που λέγεται ότι ήταν ο πιο έμπειρος αποσταγματοποιός της εποχής του. Πριν από το Cragganmore, ήταν διευθυντής των αποστακτηρίων Macallan, Glenlivet και ενοικιαστής του αποστακτηρίου Glenfarclas. Ένας από τους διασημότερους και πλέον επιδραστικούς συγγραφείς για το σκοτσέζικο ουίσκι (ο αείμνηστος Michael Jackson) είχε δηλώσει ότι το Cragganmore έχει «τα πιο σύνθετα αρώματα από όλα τα malt». Ο John Smith σχεδίασε το αποστακτήριο Cragganmore γύρω από μοναδικούς άμβυκες με επίπεδο καπάκι, ώστε να δημιουργούνται σύνθετες γεύσεις. Πρόκειται για ένα γνήσιο «designer malt». Αυτό το single malt βραβεύτηκε με Gold Medal στον διαγωνισμό Scotch Whisky Masters το 2010 και το 2011. Κάθε μπουκάλι έχει γλυκές, λουλουδάτες νότες με ίχνη καπνού από ξύλο, παραποτάμιων βοτάνων, βανίλιας και δημητριακών.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Cragganmore

Στο χωριό Ballindalloch στην επαρχία Banffshire της Σκωτίας ιδρύθηκε το 1869 από τον John Smith, που θέλησε να αξιοποιήσει τη γειτνίαση με την πηγή Craggan Burn και τον σιδηροδρομικό σταθμό Sthrathspray. Σήμερα, παράγει 1.520.000 λίτρα ουίσκυ, ενώ έχει πολλές φορές βραβευθεί στον διαγωνισμό οινοπνευματωδών του San Francisco.