Κωδικός: 02.01.0074
Παραγωγός: Cutty Sark
CUTTY SARK
19,50€

Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν το eshop και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

4
Παραγωγός:
Cutty Sark
Τύπος:
Blended Whisky
Υποτύπος:
Blended Scotch
Χώρα:
Σκωτία
Φιάλη:
70cl
Αλκοόλ:
40.0%
Περιγραφή:
Όταν αναφέρεται κανείς στο Cutty Sark, συνειρμικά σκέφτεται το αυθεντικό, φυσικά ανοιχτόχρωμο Σκωτσέζικο whisky και το θρυλικό ιστιοφόρο, σύμβολο της περιπέτειας.
O κομψός και ισορροπημένος χαρακτήρας του, η ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής του, χωρίς την παραμικρή νύξη καπνού αναδεικνύει ιδιαίτερα τα ανθικά και λεμονάτα χαρακτηριστικά του.
Για να υπάρχει αυτός ο χαρακτήρας, τα καλύτερα malt και grain whiskies, “παντρεύονται” με την πλέον σπάνια στις μέρες μας διαδικασία σε δρύινα βαρέλια.
Η πολύπλοκη και ιδιαίτερη αυτή διαδικασία, είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα διατηρώντας τα αρώματα και την υφή που αναδεικνύει την άριστη τέχνη του blending.
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Cutty Sark whisky να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια ως ένα ευκολόπιοτο whisky , ευγενικό με σύνθετο άρωμα. Το φυσικά ανοιχτόχρωμο μοναδικό αυτό blend είναι μια κλασικά επιτυχημένη & αγαπημένη επιλογή.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Cutty Sark

Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα φίλων, οι περίφημοι έμποροι του Berry Bros. & Rudd μαζί με τον Σκωτσέζο δεξιοτέχνη του ούισκι James McBey, αποφάσισαν στη διάρκεια ενός δείπνου το 1923 να καινοτομήσουν δημιουργώντας το πρώτο ανοικτόχρωμο ουίσκυ. Ήταν η εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, υπήρχαν, ωστόσο, σημάδια ότι αυτό δε θα διαρκούσε για πάντα, επομένως οι τρεις πρωτοπόροι θέλησαν να προσφέρουν στο διεθνές καταναλωτικό κοινό ένα πιο ελαφρύ ουίσκυ. Η φήμη και η επιτυχία του απογειώθηκαν και παραμένουν έτσι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέχρι σήμερα.