Περιγραφή:
Το Derrumbes Oaxaca Mezcal παρασκευάζεται με maguey Espadin (και μερικές φορές maguey Tobala). Η αγαύη μαγειρεύεται σε ένα υπόγειο πέτρινο λάκκο χρησιμοποιώντας μαύρη βελανιδιά για να δώσει ένα ελαφρύ καπνό, που συμπληρώνει τις νότες ορυκτών και φρούτων του Espadin από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Η ζύμωση υποβοηθάται φυσικά από την προσθήκη πολτού από την αγαύη Americana προτού οι άγριες ζύμες ολοκληρώσουν τη διαδικασία των 72 ωρών.
Το Derrumbes Oaxaca αποστάζεται δύο φορές σε χάλκινους αποστακτήρες δοχείων και ξεκουράζεται για 60 ημέρες σε μεγάλα γυάλινα δοχεία.