Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 3-5 χρόνια
Περιγραφή:
Προέρχεται από παλαιά κλήματα ηλικίας 50+ ετών κυρίως από την περιοχή του Μεγαλοχωρίου. Μακρά ζύμωση έως και 2 μήνες και ωρίμαση με τις οινολάσπες για 6-8 μήνες. Πολύπλοκα αρώματα πυρηνόκαρπων και ζύμης πλαισιώνουν την τυπική αλατότητα και ορυκρότητα του Ασύρτικου. Γεμάτο σώμα, κρεμώδης υφή με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με θαλασσινά, μεγάλα ψάρια και λευκά κρέατα με λιπαρές σάλτσες.