Κωδικός: 02.01.3785
Παραγωγός: Glenlivet
GLENLIVET 21 Year Old ARCHIVE
235,60€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

47
Παραγωγός:
Glenlivet
Τύπος:
Malt Whisky
Υποτύπος:
Single Malt
Χώρα:
Σκωτία
Περιοχή:
Speyside
Ηλικία:
21 YO
Φιάλη:
70cl
Αλκοόλ:
43.0%
Περιγραφή:
Βαθιάς παλαίωσης Single Malt Whisky από το αποστακτήριο Glenlivet του Speyside, το οποίο φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των μεγάλης ηλικίας αποσταγμάτων του. Το συγκεκριμένο έχει αποσπάσει αλλεπάλληλες διακρίσεις στο International Wine &, Spirits Competition και άλλους διεθνούς κύρους διαγωνισμούς. Έχει πλούσιο, πολύπλοκο και εκφραστικό χαρακτήρα και πίνεται κυρίως σκέτο ή με λίγες σταγόνες νερό, μετά το γεύμα.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Glenlivet

Όταν το 1822 ο βασιλιάς Γεώργιος ο Δ’ σε μια επίσημη του επίσκεψη στη Σκωτία ζήτησε να πιεί Glenlivet, όλοι έμειναν εμβρόντητοι, καθώς ήταν ακόμα ένα από τα πολλά λαθραία αποστάγματα στην περιοχή του Speyside. O ιδιοκτήτης, George Smith άδραξε την ευκαιρία και το 1824 αποκόμισε τη σχετική άδεια για απόσταξη. Καθώς, μάλιστα, υπήρξε ένα από τα ελάχιστα αποστακτήρια που συνέχισε να λειτουργεί κατά την ποτοαπαγόρευση, όταν αυτή έληξε, είχε μπόλικο απόθεμα για να το εξάγει στις ΗΠΑ. Το 1950 η μισή ποσότητα σκωτσέζικου ουίσκυ που κυκλοφορεί στην Αμερική είναι Glenlivet.