Κωδικός: 02.01.3171
Παραγωγός: Glenlivet
GLENLIVET 25 Year Old - XXV
395,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

79
Παραγωγός:
Glenlivet
Τύπος:
Malt Whisky
Υποτύπος:
Single Malt
Χώρα:
Σκωτία
Περιοχή:
Speyside
Ηλικία:
25 YO
Φιάλη:
70cl
Αλκοόλ:
43.0%
Περιγραφή:
Μία super-premiumεκδοχή του Glenlivet που έχει ολοκληρώσει την ωρίμανση με παραμονή για 2 χρόνια σε βαρέλια από Oloroso Sherry. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό singlemalt, η κατανάλωση του οποίου αποτελεί εμπειρία ζωής. Τα τυπικά για ένα Glenlivetανθικά και μελένια αρώματα, εμπλουτίζονται εδώ με νότες ξηρών καρπών, μπαχαρικών και σταφίδας. Πλούσια, πολυεπίπεδη γεύση και επίμονη επίγευση με στοιχεία ξύλου δρυός. Πίνεται σκέτο μετά από το δείπνο.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Glenlivet

Όταν το 1822 ο βασιλιάς Γεώργιος ο Δ’ σε μια επίσημη του επίσκεψη στη Σκωτία ζήτησε να πιεί Glenlivet, όλοι έμειναν εμβρόντητοι, καθώς ήταν ακόμα ένα από τα πολλά λαθραία αποστάγματα στην περιοχή του Speyside. O ιδιοκτήτης, George Smith άδραξε την ευκαιρία και το 1824 αποκόμισε τη σχετική άδεια για απόσταξη. Καθώς, μάλιστα, υπήρξε ένα από τα ελάχιστα αποστακτήρια που συνέχισε να λειτουργεί κατά την ποτοαπαγόρευση, όταν αυτή έληξε, είχε μπόλικο απόθεμα για να το εξάγει στις ΗΠΑ. Το 1950 η μισή ποσότητα σκωτσέζικου ουίσκυ που κυκλοφορεί στην Αμερική είναι Glenlivet.