Κωδικός: 02.01.4869
Παραγωγός: Hyde
HYDE DALAMARA SINGLE CASK
85,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

17
Παραγωγός:
Hyde
Τύπος:
Malt Whisky
Υποτύπος:
Single Malt
Χώρα:
Ιρλανδία
Περιοχή:
County Cork
Φιάλη:
70cl
Αλκοόλ:
50.0%
Περιγραφή:
Το πρώτο whiskey με τελείωμα σε βαρέλι που φιλοξενούσε ελληνικό κρασί. Εμφιαλώθηκε αποκλειστικά για την εταιρία Oenocosmos σε 366 φιάλες. Παλαιωμένο για 8 έτη σε βαρέλι Oloroso Sherry με finish για 6 μήνες σε βαρέλι Ξινόμαυρου από το οινοποιείο Δαλαμάρα. Αρώματα ξύλου, δαμάσκηνου, καραμέλας, κερασιού, νότες λεμονιού και φλούδα πορτοκαλιού. Γεμάτο, κρεμώδες σώμα, με νύξεις βερίκοκου, μαύρων φρούτων, βύνης, καραμέλας και ψημένου μήλου. Μακρά μπαχαρένια επίγευση αφήνοντας στο στόμα γεύσεις δαμάσκηνου με μια ομαλή ισορροπία ξύλου και κριθαριού.
**Επιτρέπεται η αγορά έως μίας (1) φιάλης ανά πελάτη.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Hyde

A TRUE TASTE OF IRELAND. Η οικογένεια Hyde ασχολείται με την παραγωγή αλκοόλ στην Ιρλανδία από το 1640. Το όνομα του Hyde αποτελεί φόρο τιμής στον πρώτο πρόεδρο της Ιρλανδίας (Douglas Hyde), ο οποίος ως μια ξεχωριστή και εμπνευσμένη προσωπικότητα, συνέβαλε τα μέγιστα στην καθιέρωση της εθνικής ταυτότητας της Ιρλανδίας. Το Hyde είναι αποτέλεσμα επιλογής των καλύτερων αποσταγμάτων της Ιρλανδίας το οποίο έπειτα το φέρνουν σε επαφή (ραφινάρουν) με επιλεγμένα βαρέλια από αποστακτήρια και οινοποιεία. Τα βαρέλια του Hyde “ξεκουράζονται” και “στρογγυλεύουν” το απόσταγμα στην ακτή του Wild Atlantic, στην νοτιοδυτική Ιρλανδία στο County Cork.Έτσι έχουμε ένα ξεχωριστό (premium) Ιρλανδικό ουίσκι το οποίο εμφιαλώνεται σε μικρές παρτίδες περιορισμένης έκδοσης και αφιλτράριστο για πιο ξεχωριστό χαρακτήρα.Οι ημερομηνίες στις διάφορες εκδοχές του Hyde είναι σημαντικές για την Ιρλανδική ιστορία και σχετίζονται άμεσα με τον πρόεδρο Douglas Hyde.