Παραγωγός:
Καραμολέγκος Αρτέμης (Οινοποιείο)
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 2-3 χρόνια
Περιγραφή:
Το Αηδάνι είθισται να χρησιμοποιείται στο χαρμάνι της Σαντορίνης μαζί με το Αθήρι και το Ασύρτικο. Τα τελευταία όμως χρόνια υπάρχει μια τάση να οινοποιείται μόνο του και να μας δείχνει το χαρακτήρα του. Έντονα αρώματα λουλουδιών σε συνδυασμό με ώριμων φρούτων όπως νεκταρίνι, λίτσι και κουμ-κουάτ. Ακολουθούν νότες εσπεριδοειδών όπως grapefruit και κίτρο, ενώ η μεταλλικότητα κάνει ταπεινά αισθητή την παρουσία της. Το στόμα ακολουθεί με αρώματα τροπικών φρούτων και κιτρικών με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με ψητά λαχανικά, σούσι, ριζότο με σπαράγγια, κριθαρότο θαλασσινών και τηγανητά ψάρια.