Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 10-15 χρόνια
Περιγραφή:
Όταν πριν από έναν αιώνα ο Gustav Clauss οινοποίησε την πρώτη Μαυροδάφνη κοντά στην περιοχή της Πάτρας, κανείς δε περίμενε ότι σήμερα θα αποτελούσε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα. Γννωστή για την παραγωγή ενισχυμένων κρασιών τύπου Port, η Μαυροδάφνη χαρίζει και ξηρούς οίνους με αναπάντεχα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Το 2005, η ευγενής ποικιλία του Νότου, φυτεύτηκε για πρώτη φορά στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα. Ύστερα από αρκετό πειραματισμό, η εσοδεία του 2017 με ζύμωση και ωρίμαση σε καινούργια tonneaux 1 τόνου για 12 μηνες, κυκλοφορεί στην αγορά.