Περιγραφή:
Η Βερώνη ήταν μια τυπική γυναίκα της Νάουσας την εποχή του μεσοπολέμου και σύζυγος του Κωστάκη Νιτσιώτα, αγαπημένου θείου του Γιάννη Μπουτάρη. Της άρεσε να ανηφορίζει τις πλαγιές του ξακουστoύ για την χλωρίδα Βερμίου και να μαζεύει βότανα. Ταυτόχρονα όμως, της άρεσε και το βερμούτ, που είχε αρχίσει να γίνεται πολύ της μόδας τη δεκαετία του ’30. Έτσι, ο Κωστάκης για να την ευχαριστήσει, αποφάσισε να παρασκευάσει το βερμούτ Μπουτάρη, εμπλουτίζοντάς το με βότανα που μάζευε η γυναίκα του. Σήμερα, τρεις γενιές αργότερα και σχεδόν εκατό χρόνια μετά, αναβιώνουμε εκείνη την ιστορία αγάπης μέσα από μία νέα ετικέτα. Σε συνεργασία με τον φίλο και σπουδαίο σε γνώσεις και εμπειρία αποσταγματοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη, το βερμούτ VERONI «παντρεύει» την κληρονομιά της οικογένειας μου με τις τάσεις την σύγχρονης εποχής, τιμώντας τους δεσμούς που η αξία τους μένει ατόφια μέσα στον χρόνο.
Φρέσκια ρίγανη, Φύλλα μέντας, Τσάι του βουνού, Μαντζουράνα, Δυόσμος, Θυμάρι, Χαμομήλι, Άνθη κουφοξυλιάς, Γεντιανή (αγριοπιπεριά), Λουΐζα, Αψινθιά Τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Εφαρμόζοντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες. Όταν φτάσουν τον επιθυμητό βαθμό ξήρανσης, χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία της εκχύλισης. Οι κρυοεκχυλίσεις γίνονται σε υδροαλκοολικό διάλυμα στους 15οC-20οCγια 45 ημέρες, μετά το πέρας των οποίων το βοτανικό εκχύλισμα «ξεκουράζεται» για 30 ημέρες ώστε να δέσουν τα αρώματά του.