Κωδικός: 02.01.4606
Παραγωγός: Κυρ-Γιάννη (Κτήμα)
ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ VERONI VERMOUTH BIANCO DRY
16,50€

Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν το eshop και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

remove add
3
Παραγωγός:
Κυρ-Γιάννη (Κτήμα)
Είδος:
Vermouth
Χώρα:
Ελλάδα
Φιάλη:
750ml
Αλκοόλ:
17.0%
Περιγραφή:
Η Βερώνη ήταν μια τυπική γυναίκα της Νάουσας την εποχή του μεσοπολέμου και σύζυγος του Κωστάκη Νιτσιώτα, αγαπημένου θείου του Γιάννη Μπουτάρη. Της άρεσε να ανηφορίζει τις πλαγιές του ξακουστoύ για την χλωρίδα Βερμίου και να μαζεύει βότανα. Ταυτόχρονα όμως, της άρεσε και το βερμούτ, που είχε αρχίσει να γίνεται πολύ της μόδας τη δεκαετία του ’30. Έτσι, ο Κωστάκης για να την ευχαριστήσει, αποφάσισε να παρασκευάσει το βερμούτ Μπουτάρη, εμπλουτίζοντάς το με βότανα που μάζευε η γυναίκα του. Σήμερα, τρεις γενιές αργότερα και σχεδόν εκατό χρόνια μετά, αναβιώνουμε εκείνη την ιστορία αγάπης μέσα από μία νέα ετικέτα. Σε συνεργασία με τον φίλο και σπουδαίο σε γνώσεις και εμπειρία αποσταγματοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη, το βερμούτ VERONI «παντρεύει» την κληρονομιά της οικογένειας μου με τις τάσεις την σύγχρονης εποχής, τιμώντας τους δεσμούς που η αξία τους μένει ατόφια μέσα στον χρόνο.
Φρέσκια ρίγανη, Φύλλα μέντας, Τσάι του βουνού, Μαντζουράνα, Δυόσμος, Θυμάρι, Χαμομήλι, Άνθη κουφοξυλιάς, Γεντιανή (αγριοπιπεριά), Λουΐζα, Αψινθιά Τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Εφαρμόζοντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες. Όταν φτάσουν τον επιθυμητό βαθμό ξήρανσης, χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία της εκχύλισης. Οι κρυοεκχυλίσεις γίνονται σε υδροαλκοολικό διάλυμα στους 15οC-20οCγια 45 ημέρες, μετά το πέρας των οποίων το βοτανικό εκχύλισμα «ξεκουράζεται» για 30 ημέρες ώστε να δέσουν τα αρώματά του.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Κυρ-Γιάννη (Κτήμα)

Το 1997, πολύ προτού ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική, ξεκίνησε το δικό του Κτήμα, με αμπελώνες στη Νάουσα και το Αμύνταιο, που καλλιεργούνται σύμφωνα τους κανόνες της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Σήμερα η σκυτάλη έχει περάσει στον γιο του Στέλλιο, ενώ τα κρασιά του Κτήματος έχουν το δικό τους πολυπληθές «fan club» στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.