Κωδικός: 01.03.3170
Παραγωγός: Louis Jadot
LOUIS JADOT CHEVALIER-MONTRACHET Les Demoiselles 2018
680,00€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

136
Παραγωγός:
Louis Jadot
Χρώμα:
Λευκό
Τύπος:
Ξηρός
Χώρα:
Γαλλία
Περιοχή:
Burgundy
Υποπεριοχή:
Cote de Beaune
Ονομασία Προέλευσης:
Chevalier-Montrachet Grand Cru AOC
Classification:
Grand Cru
Ποικιλία:
Chardonnay
Χρονιά:
2018
Φιάλη:
750ml
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Βαθιάς παλαίωσης
Επιλογή Sommellier:
Ναι
Αλκοόλ:
13.7%
Περιγραφή:
Σπουδαία λευκή Βουργουνδία από τον θρυλικό Grand Cru αμπελώνα Chevalier-Montrachet και ιδιαίτερα από το τμήμα “LesDemoiselles” (Οι Δεσποινίδες) το οποίο ο Louis Jean Baptiste Jadot επαναπέκτησε το 1913 αγοράζοντάς το από δύο αδελφές. Το έδαφος είναι ασβεστολιθικό και πετρώδες με αποτέλεσμα την τέλεια αποστράγγιση αλλά και την τάση να υπερθερμαίνεται. Οινοποίηση σε δρύινα βαρέλια και ωρίμανση για 15 έως 18 μήνες πριν την εμφιάλωση. Η παραγωγή είναι πολύ περιορισμένη και η ποιότητα σε ορισμένες χρονιές, ξεπερνά ακόμα και αυτήν του LeMontrachet! Toχρώμα είναι λαμπερό χρυσαφί και η μύτη εξαιρετικά πολύπλοκη και μεγάλης έντασης με αρώματα καψαλισμένου ψωμιού, μελιού, ξηρών καρπών και λευκόσαρκων φρούτων. Μεγάλη ένταση στο στόμα και επίμονη επίγευση συνθέτουν ένα σπουδαίο κρασί. Ταιριάζει με πιάτα της υψηλής κουζίνας με βάση το ψάρι, τα οστρακόδερμα, το ψητό foiegras, τα χτένια και τα λευκά κρέατα με σάλτσα τρούφας. Παλαιώνει για 15 έως 20 χρόνια.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Louis Jadot

Με επίκεντρο την Cote D' Or στην καρδιά της Βουργουνδίας, το κτήμα που ιδρύθηκε το 1859, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες premier και grand cru αμπελώνων της περιοχής, με ένα σταθερά υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά και τυπικότητας στον χαρακτήρα της κάθε υπό περιοχής που είναι σπάνιο για παραγωγούς αυτού του μεγέθους. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη Βουργουνδία, οινοποιείου που παράγει εξαιρετικά κρασιά από το Beaujolais στο Νοτιότερο άκρο της, έως το Chablis στο βορειότερο. Η πλέον αναγνωρίσιμη ίσως Βουργουνδιανή ετικέτα με το κεφάλι του Βάκχου, αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας σε όλα τα επίπεδα τιμών.