Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 5-10 χρόνια
Περιγραφή:
Το Κτήμα Μιχαηλίδη βρίσκεται στα Κύργια Δράμας, σε ένα υψόμετρο 220 μέτρων στους πρόποδες του όρους Ξεροβούνι με αργιλοασβεστώδες έδαφος. Εκεί, καλλιεργείται το αμπέλι Λαγότοπος με τη σπάνια ποικιλία Μαυροτράγανο που προέρχεται από τη Σαντορίνη. Έτσι δημιουργείται το συγκεκριμένο ερυθρό κρασί, το οποίο στην συνέχεια ωριμάζει 22 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Πλούσια αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως κεράσια, βατόμουρα και δαμάσκηνα μαζί με νότες βανίλιας και γαρίφαλου. Η γεύση του είναι γεμάτη, έντονη, με αισθητή οξύτητα, υψηλές τανίνες και μακρά επίγευση.
Έχει δυνατότητες παλαίωσης και σερβίρεται ιδανικά στους 16 – 18 °C με κόκκινα κρέατα σχάρας και μαγειρεμένα κρέατα και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες.