Κωδικός: 02.01.3560
Παραγωγός: Casa Montelobos
MONTELOBOS MEZCAL JOVEN
66,20€

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αφορούν στις αποθήκες του kylix.gr και όχι στο φυσικό μας κατάστημα.

13
Παραγωγός:
Casa Montelobos
Είδος:
Mezcal
Χώρα:
Μεξικό
Περιοχή:
Oaxaca
Φιάλη:
70cl
Αλκοόλ:
43.2%
Περιγραφή:
Ένα χειροποίητο έργο αγαύης. Είναι παράδοση. Είναι το μεσκάλ στα καλύτερα του.
To αρτεσιανό mezcal Montelobos παράγεται στο Santiago Matatlan της Oaxaca από 100% άγριες, πιστοποιημένες οργανικές αγάυες Espadin και εμφιαλώνεται σε ένα πραγματικά αυθεντικά εντυπωσιακό μπουκάλι
Η διαδικασία γίνεται στο χέρι, ξεκινάει από τα χωράφια της 100% οργανικής αγαύης η οποία ψήνεται σε ηφαιστειογενείς πέτρες μέσα στο γη και συνθλίβεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με την τεράστια ηφαιστειογενή πέτρα tahona. Η ζύμωση γίνεται με φυσικό τρόπο, σε συνθήκες που έχουν ορίσει επακριβώς οι δύο άντρες, και δεν προστίθεται έξτρα ζυμομύκητας, γεγονός που κάνει το Montelobos να έχει μια τόσο ισορροπημένη γεύση, η απόσταξη είναι διπλή σε copper pot still αποστακτήρες. Τέλος, σύμφωνα με την παράδοση, στη φωτιά όπου ψήνεται η αγαύη ρίχνονται πιπεριές τσίλι, για να διώξουν τα κακά πνεύματα.
Για αυτό και εκτός από τα στοιχεία καπνού και ξύλου, πράσινης και ψημένης αγαύης, πιπεριού και βανίλιας που βγάζει στη γεύση, στο απολύτως ισορροπημένο τελείωμα θα ανιχνεύσει κανείς και τόνους τσίλι και μαύρης σοκολάτας. Στη μύτη θα βρει κανείς γλυκάνισο, μπανάνα, ανανά, σπαράγγια και καπνό.
Αποτελεί το όραμα του agave expert, Ivan Saldana, για ένα σύγχρονο mezcal που σέβεται τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, τις αξίες της ποιότητας της συνέπειας και της βιωσιμότητας, καθώς επίσης και τον τρόπο ζωής των κατοίκων των κοινοτήτων που το παράγουν για ολόκληρες γενιές.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για αγορά Online ή τηλεφωνική από το e-shop.
*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.