Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 1-2 χρόνια
Περιγραφή:
Εκλεκτό αυθεντικό ξηρό Μοσχάτο, από αμπέλια μέσης ηλικίας 30 ετών που βρίσκονται σε ορεινές πεζούλες με υψόμετρο από 300 έως 800 μέτρα. Το κύριο αμπελοτόπι αποτελεί ένα απο τα σπουδαιότερα terroir για την παραγωγή ξηρού μοσχάτου στη Σάμο. Το κρασί οινοποιείται σε μικρού όγκου ανοξείδωτες δεξαμενές, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της διαφορετικότητας των τμημάτων του ίδιου αμπελώνα. Έχει λαμπερό ανοιχτόχρωμο κίτρινο χρώμα, με χρυσές ανταύγειες, τυπικό για την ποικιλία του μοσχάτου Σάμου. Στη μύτη διακρίνονται ανθικά και φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου και τριαντάφυλλου. Στο στόμα ξεχωρίζει το πλούσιο σώμα και η οξύτητά του, τα οποία σε συνδυασμό με τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων, πεπονιού, ανανά και γλυκολέμονου συνθέτουν ένα κρασί με απίστευτη φρεσκάδα και ιδιάζοντα εξωτικό χαρακτήρα. Συνδυάζεται με δροσερές σαλάτας, ανατολίτικη κουζίνα, ψάρια στη σχάρα, αλλά είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό και ως απεριτίφ.