Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 2-3 χρόνια
Περιγραφή:
Ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, τόσο από την άποψη του χαρακτήρα όσο και από τον τρόπο παραγωγής του. Παράγεται από Ασύρτικο που καλλιεργείται στα Σοφιανά Κορινθίας σε υψόμετρο 800 μέτρων, το οποίο ζυμώνει με τους φλοιούς του αλλά και με την παρουσία στεμφύλων Μοσχάτου Ρίου. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που τα αρώματά του παραπέμπουν σε γλυκό (επιδόρπιο) οίνο με κομπόστα αχλαδιού, γλυκό περγαμόντο και ζαχαρωμένα φρούτα, ενώ στο στόμα είναι εντελώς ξηρό με πολύ υψηλή οξύτητα, αισθητές τανίνες και πολύ μεγάλη διάρκεια επίγευσης. Θα μπορούσε να συνδυαστεί με ωμά όστρακα αλλά και με “δύσκολα” πιάτα όπως τραχανά, ταραμοσαλάτα και καπνιστά ψάρια.