Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 5 χρόνια
Περιγραφή:
Ως ένας από του πρώτους οινοπαραγωγούς που αντιλήφθηκαν και ανέδειξαν το ποιοτικό δυναμικό της Λημνιώνας, ο Χρήστος Ζαφειράκης προχωράει στην παραγωγή ενός ακόμη κρασιού από την ποικιλία, αυτή τη φορά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που ζυμώνουν με αυτόχθονες ζύμες και στη συνέχεια ωριμάζουν για 18 μήνες σε αμφορείς. Πιο “δύσκολο” οργανοληπτικά από την κλασσική πλέον Λημνιώνα του ίδιου παραγωγού, συνδυάζει τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας (κεράσι, βιολέτα, βότανα) με ζωικά στοιχεία και ορυκτότητα. Συνδυάζεται με κοκκινιστό και κρασάτο κόκορα, αρνάκι ή κατσίκι στη γάστρα, κοκκινιστό μοσχάρι και σκληρά κίτρινα τυριά.