Κίνδυνος καταστροφής της σοδιάς από παγετό στο Tenuta di Trinoro

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020

       

Το Tenuta Di Trinoro, ιδιοκτησίας του Andrea Franchetti, βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα Val D' Orcia της Τοσκάνης, και εξειδικεύεται στην παραγωγή κορυφαίων ερυθρών κρασιών από Μπορντολέζικες ποικιλίες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αμπελώνας του κτήματος αντιμετώπισε κίνδυνο παγετού εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή. Για την αντιμετώπιση του κινδύνου, τοποθετήθηκαν 3000 δάδες σε μία έκταση περίπου 9 εκταρίων (90 στρεμμάτων). Η τοποθέτηση έγινε μέσα σε διάστημα 2 ωρών από την ομάδα εργαζόμενων του κτήματος. Καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, οι θερμοκρασία στον αμπελώνα Magnacosta κατέβαινε απειλητικά, πλησιάζοντας τους 0°C. Αν έπεφτε κάτω από αυτό το όριο, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τα μπουμπούκια των αμπελιών, που είχαν μόλις αρχίσει να ανθίζουν, με κίνδυνο να καταστραφεί ολόκληρη η σοδιά!

Στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, όταν η θερμοκρασία άγγιξε τον 1°C, αποφασίστηκε να αναφτούν οι δάδες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το προσωπικό του κτήματος κατάφερε να διεκπεραιώσει αυτή τη δύσκολη και απαιτητική εργασία με τέλειο συγχρονισμό. Έτσι, η θερμοκρασία διατηρήθηκε πάνω από τον 1°C, σε κάθε σημείο του αμπελώνα.

Επιστροφή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.