Το Tenuta Di Trinoro, ιδιοκτησίας του Andrea Franchetti, βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα Val D' Orcia της Τοσκάνης, και εξειδικεύεται στην παραγωγή κορυφαίων ερυθρών κρασιών από Μπορντολέζικες ποικιλίες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αμπελώνας του κτήματος αντιμετώπισε κίνδυνο παγετού εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή. Για την αντιμετώπιση του κινδύνου, τοποθετήθηκαν 3000 δάδες σε μία έκταση περίπου 9 εκταρίων (90 στρεμμάτων). Η τοποθέτηση έγινε μέσα σε διάστημα 2 ωρών από την ομάδα εργαζόμενων του κτήματος. Καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, οι θερμοκρασία στον αμπελώνα Magnacosta κατέβαινε απειλητικά, πλησιάζοντας τους 0°C. Αν έπεφτε κάτω από αυτό το όριο, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τα μπουμπούκια των αμπελιών, που είχαν μόλις αρχίσει να ανθίζουν, με κίνδυνο να καταστραφεί ολόκληρη η σοδιά!
Στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, όταν η θερμοκρασία άγγιξε τον 1°C, αποφασίστηκε να αναφτούν οι δάδες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το προσωπικό του κτήματος κατάφερε να διεκπεραιώσει αυτή τη δύσκολη και απαιτητική εργασία με τέλειο συγχρονισμό. Έτσι, η θερμοκρασία διατηρήθηκε πάνω από τον 1°C, σε κάθε σημείο του αμπελώνα.