Κίνδυνος καταστροφής της σοδιάς από παγετό στο Tenuta di Trinoro

Friday, 24 January 2020

       

Το Tenuta Di Trinoro, ιδιοκτησίας του Andrea Franchetti, βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα Val D' Orcia της Τοσκάνης, και εξειδικεύεται στην παραγωγή κορυφαίων ερυθρών κρασιών από Μπορντολέζικες ποικιλίες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αμπελώνας του κτήματος αντιμετώπισε κίνδυνο παγετού εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή. Για την αντιμετώπιση του κινδύνου, τοποθετήθηκαν 3000 δάδες σε μία έκταση περίπου 9 εκταρίων (90 στρεμμάτων). Η τοποθέτηση έγινε μέσα σε διάστημα 2 ωρών από την ομάδα εργαζόμενων του κτήματος. Καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, οι θερμοκρασία στον αμπελώνα Magnacosta κατέβαινε απειλητικά, πλησιάζοντας τους 0°C. Αν έπεφτε κάτω από αυτό το όριο, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τα μπουμπούκια των αμπελιών, που είχαν μόλις αρχίσει να ανθίζουν, με κίνδυνο να καταστραφεί ολόκληρη η σοδιά!

Στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, όταν η θερμοκρασία άγγιξε τον 1°C, αποφασίστηκε να αναφτούν οι δάδες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το προσωπικό του κτήματος κατάφερε να διεκπεραιώσει αυτή τη δύσκολη και απαιτητική εργασία με τέλειο συγχρονισμό. Έτσι, η θερμοκρασία διατηρήθηκε πάνω από τον 1°C, σε κάθε σημείο του αμπελώνα.

Back

This website uses cookies

This website uses cookies

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.