Το πόσο εξαιρετικά είναι τα κρασιά του οινοποιείου Passopisciaro στην Αίτνα της Σικελίας, δεν ήταν ποτέ μυστικό. Οι διακρίσεις και οι αναγνώριση από τους ειδικούς, ωστόσο, είναι πάντα μια επιβεβαίωση τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους φανατικούς τους οπαδούς.
Οι πιο τελευταίες υψηλές βαθμολογίες ήρθαν πρόσφατα από το Wine Advocate και την ομάδα του διάσημου Αμερικάνου οινοκριτικού Robert Parker. Το τελευταίο τους αφιέρωμα στην Αίτνα κάνει εκτενή αναφορά στις αρετές του ηφαιστειογενούς terroir, καθώς και στις γηγενείς ποικιλίες, τη φυσική ομορφιά της περιοχής, αλλά και την τεχνογνωσία των οινοποιών της. Όσο για τα κρασιά Passopisciaro, αυτά βαθμολογούνται με… διαστημικά νούμερα, όπου το χαμηλότερο είναι 92 (Contrada Chiappemacine 2012 & Guardiola 2013) και το υψηλότερο είναι 95/100 (Contrada Porcaria 2012)!
Τι λέτε; Έχουν δίκιο οι διάσημοι γευσιγνώστες να βαθμολογούν τα κρασιά του Passopisciaro τόσο υψηλά; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το διαπιστώσετε. Αποκτήστε τα σήμερα κιόλας, με ένα κλικ εδώ: http://www.kylix.gr/el/wines?specs=999#/specFilters=11!#-!106&manFilters=187