Η καταστροφή της εσοδείας λόγω ψύχους είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους που διατρέχουν οι αμπελώνες, ιδιαίτερα σε ψυχρές περιοχές όπως αυτές του Chablis και του Bordeaux.
Σε αυτές τις περιοχές οι παραγωγοί εφαρμόζουν έναν παραδοσιακό τρόπο ώστε να προλάβουν και να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες του ψύχους, ανάβοντας κεριά μέσα στους αμπελώνες. Αυτή η πρακτική βοηθά στο να διατηρηθεί η θερμοκρασία σε τιμές άνω του μηδενός, που συνήθως συναντώνται τις πρώτες πρωινές ώρες μέσα στους αμπελώνες.
Οι φωτιές άναψαν και πάλι τις προηγούμενες ημέρες στο Bordeaux και το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό!