ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LUCE BRUNELLO ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ FRESCOBALDI!

Friday, 24 January 2020

 

Δύο διακρίσεις με μεγάλη σημασία (και πολύ υψηλή βαθμολογία) απέσπασε η ετικέτα Luce Brunello 2011 του Οίκου Frescobaldi στην Τοσκάνη. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία δείγματα της ζώνης Brunello di Montalcino DOCG, που κερδίζει μετάλλια, διακρίσεις και υψηλές βαθμολογίες συνεχώς!

Η πρώτη βαθμολογία είναι του James Suckling, διάσημου Αμερικανού οινοκριτικού με ειδίκευση στο Ιταλικό κρασί, ο οποίος επιβράβευσε τη συγκεκριμένη ετικέτα με βαθμό 95/100 και την τοποθέτησε «στα top 3 Brunello ανάμεσα στα 200 που δοκίμασε»! Στην κριτική του, ο Suckling εκθείασε την αρωματικότητα και το βάθος του κρασιού, καθώς και τις κομψές τανίνες και το ζωηρό τελείωμά του. Συμβούλευσε δε τους αναγνώστες του να το πιουν άμεσα, αλλά, εφόσον επιθυμούν, να το κρατήσουν και για παλαίωση.

Παράλληλα, η Monica Larner, συνεργάτις του Robert Parker με ειδίκευση στον Ιταλικό αμπελώνα, δοκίμασε το Luce Brunello 2011 και το βαθμολόγησε με 93/100. Το χαρακτήρισε «διαχρονική αξία» και έπλεξε το εγκώμιό του για τα πολλά αρωματικά και γευστικά του επίπεδα, καθώς και το πληθωρικό, αλλά ταυτόχρονα φινετσάτο προφίλ του. Η δική της συμβουλή, ωστόσο, ήταν το κρασί να ανοιχτεί καλύτερα μετά το 2018.

Η ομάδα του kylix.gr αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη για τις σημαντικές αυτές διακρίσεις που κέρδισε ένα από τα πλέον εξαιρετικά οινοποιεία του portofolio της και σας προσκαλεί να γνωρίσετε τα εκλεκτά κρασιά του οινοποιείο Luce della Vite, κάνοντας κλικ εδώ: http://www.kylix.gr/el/wines?specs=999#/specFilters=11!#-!106&manFilters=44

Back