ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΟΥ SIR ALEX FERGUSON

Friday, 24 January 2020

             

Μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του διεθνούς ποδοσφαίρου, ο Sir Alex Ferguson, έβγαλε σε δημοπρασία ένα μεγάλο μέρος της οινικής του συλλογής. Η δημοπρασία εξελίσσεται σε τρία σκέλη, στο Χονγκ-Κονγκ και στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τον οίκο Christie’s. Τα είδη που έχουν πωληθεί ως τώρα, έχουν «πιάσει» τιμές-ρεκόρ που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Ο Ferguson είναι γνωστός εδώ και χρόνια για την αγάπη του στο καλό κρασί. Όπως δήλωσε, τώρα που έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ταξιδέψει στα μέρη όπου βρισκονται τα αγαπημένα του οινοποιεία και ο δεύτερος να μοιραστεί τους οινικούς θησαυρούς του με αντίστοιχα φανατικούς οινόφιλους ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Record, ανάμεσα στα κομμάτια της συλλογής του Ferguson που δημοπρατήθηκαν ήδη, ήταν μία 6λιτρη φιάλη Domaine de la Romanee-Conti 1997, που «έπιασε» 94.815 λίρες στη δημοπρασία του Χονγκ-Κόνγκ, καθώς και μία εξάδα φιάλες Romanee-Conti 1999, οι οποίες δημοπρατήθηκαν μαζί με μια υπογεγραμμένη φανέλα της Manchester United από τον νικηφόρο τελικό της ομάδας στο Champions League της ίδιας χρονιάς!

Back