Η Καθαρά Δευτέρα είναι συνυφασμένη με τις βόλτες στην εξοχή, το πέταγμα του χαρταετού, την παρεΐστικη διάθεση, τα γεμάτα χρώματα τραπέζια και φυσικά τους νόστιμους μεζέδες. Από όλα αυτά δεν μπορεί να λείπει το κρασί, που θα συνοδεύσει και θα κάνει ξεχωριστές αυτές τις στιγμές.
Όταν έχουμε επενδύσει σε 5 διαφορετικές γεύσεις λαγάνας, σε φρέσκα θαλασσινά και όστρακα κάθε λογής και έχουν μείνει ελάχιστα χρήματα για το κρασί;
Η απάντηση είναι εύκολη: Επιλέγουμε συνετά και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα!
Καλά βρασμένα φασόλια με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, ελαιόλαδο και χυμό εσπεριδοειδών. Συνοδεύστε το με το Butter Chardonnay, με γεμάτο σώμα, νόστιμο φρούτο και λιπαρό χαρακτήρα.
Ωμά με μπόλικο λεμόνι ή ελαφρώς βρασμένα, χρειάζονται οπωσδήποτε μια φυσαλίδα πλάι τους. Επιλέξτε το Castelmare Prosecco για φρεσκάδα και κομψότητα.
Ζουμερά μέσα, τραγανά απ’έξω και τόσο λαχταριστά! Η λιπαρότητα χρειάζεται πολλή οξύτητα για να ισορροπήσει. Βάλτε πλάι τους το Gloria White με τα λεμονάτα και δροσιστικά στοιχεία του.
Ψημένες στη σχάρα, ιδανικά με το κέλυφος για έξτρα νοστιμιά και τραγανότητα, θέλουν δίπλα τους ένα φίνο κρασί που θα συνοδεύει, χωρίς να καλύπτει, τη λεπτή γεύση τους. Προτείνουμε το Bidoli Pinot Grigio Rose, με ελαφρύ σώμα και ισορροπημένη φρεσκάδα.
Cheers!